Strona główna WYBORY 2010 AKTYWNOŚĆ w czasie kadencji

AKTYWNOŚĆ w czasie kadencji PDF Drukuj Email
Wpisał Alicja Kosiba Lesiak   
Wtorek, 19. Październik 2010 06:06

Tarnowskie Góry, dnia 18 października 2010r.

Sesje Rady Miejskiej

Odbyło się 66 sesji.
Byłam obecna na 64 sesjach (ok. 97%)

...............................................................................                                  

Posiedzenia Komisji Rady Miejskiej.

Odbyło się 141 posiedzeń Komisji Rady Miejskiej, których byłam członkiem ( ok. 96% moich obecności) w tym:

79 posiedzeń trzech komisji: Komisji ds. Rodziny, Zdrowia i Pomocy Społecznej - 24, Komsji Ochrony Środowiska i Funduszy Europejskich - 24, połączono je w Komisję ds. Rodziny, Zdrowia i Pomocy Społecznej - 31. Uczestniczyłam w 73.

62 posiedzenia Komisji Bezpieczeństwa i Porządku Prawnego.Uczestniczyłam w 58.

Uczestniczyłam dodatkowo w charakterze gościa lub wnioskodawcy w niektórych posiedzeniach Komisji Edukacji, Kultury i Sportu, Komisji Infrastruktury i Rozwoju Miasta, Komisji Budżetowej i Komisji Rewizyjnej, do składu których nie należę.  

Brałam udział w pracach i posiedzeniach niżej podanych gremiów, w składzie których się znajduję:

1. Rada Społeczna SP ZOZ TOTU
2. Rada Muzeum w Tarnowskich Górach
3. Rada ds Nazewnictwa Ulic i Placów w Tarnowskich Górach
..........................................................................................

Pisma, wnioski, interpelacje:

-
złożyłam około 60 wniosków do budżetów miasta na lata 2008-2011. Zrealizowanych zostało ponad 30 (wnioski na 2011 rok - przyszłość pokaże)
- złożyłam - około 200 interpelacji w formie pisemnej i ustnej (podczas sesji RM). Ich niepełne zestawienie znajduje się w sekcji INTERPELACJE oraz pełna treść niektórych w sekcji DOKUMENTY - wystąpienia własne
- przygotowałam 4 wnioski o wyróżnienie tarnogórzan (3 dotyczą Srebrnego Skrzydła, 1 - Honorowego Obywatelstwa). Dwa zostały zrealizowane, dwa - w trakcie realiacji).
- podejmowałam interwencje w formie pisemnej, ustnej i elektronicznej (mailowej)
dotyczące spraw bieżących mieszkańców (mieszkaniowe, remontowe, opiekuńcze)
.......................................................................................

Aktywność informacyjna

prowadzę dyżury przyjmując mieszkańców z ich interwencjami najpierw w Biurze Poselskim Posła Glogowskiego a później w Biurze Rady Miejskiej
- internetowo systematycznie kontaktuję się z mieszkańcami od początku kadencji prowadząc stronę internetową radnej www.alicjakosibalesiak.tgory.pl , piszę blog www.kosiba-lesiak.tg.net.pl
, współredaguję stronę promującą miasto www.malewielkiemiasto.pl  
- biorę udział w zebraniach Rad Dzielnic i w spotkaniach Rad Dzielnic z mieszkańcami

LAST_UPDATED2