|
Tarnowskie Góry, dnia 18 października 2010r.
Sesje Rady Miejskiej
Odbyło się 66 sesji. Byłam obecna na 64 sesjach (ok. 97%)
...............................................................................
Posiedzenia Komisji Rady Miejskiej.
Odbyło się 141 posiedzeń Komisji Rady Miejskiej, których byłam członkiem ( ok. 96% moich obecności) w tym:
- 79 posiedzeń trzech komisji: Komisji ds. Rodziny, Zdrowia i Pomocy Społecznej - 24, Komsji Ochrony Środowiska i Funduszy Europejskich - 24, połączono je w Komisję ds. Rodziny, Zdrowia i Pomocy Społecznej - 31. Uczestniczyłam w 73.
- 62 posiedzenia Komisji Bezpieczeństwa i Porządku Prawnego.Uczestniczyłam w 58.
............................................................................... Uczestniczyłam dodatkowo w charakterze gościa lub wnioskodawcy w niektórych posiedzeniach Komisji Edukacji, Kultury i Sportu, Komisji Infrastruktury i Rozwoju Miasta, Komisji Budżetowej i Komisji Rewizyjnej, do składu których nie należę. ...............................................................................
Brałam udział w pracach i posiedzeniach niżej podanych gremiów, w składzie których się znajduję:
1. Rada Społeczna SP ZOZ TOTU 2. Rada Muzeum w Tarnowskich Górach 3. Rada ds Nazewnictwa Ulic i Placów w Tarnowskich Górach ..........................................................................................
Pisma, wnioski, interpelacje:
- złożyłam około 60 wniosków do budżetów miasta na lata 2008-2011. Zrealizowanych zostało ponad 30 (wnioski na 2011 rok - przyszłość pokaże) - złożyłam - około 200 interpelacji w formie pisemnej i ustnej (podczas sesji RM). Ich niepełne zestawienie znajduje się w sekcji INTERPELACJE oraz pełna treść niektórych w sekcji DOKUMENTY - wystąpienia własne - przygotowałam 4 wnioski o wyróżnienie tarnogórzan (3 dotyczą Srebrnego Skrzydła, 1 - Honorowego Obywatelstwa). Dwa zostały zrealizowane, dwa - w trakcie realiacji). - podejmowałam interwencje w formie pisemnej, ustnej i elektronicznej (mailowej) dotyczące spraw bieżących mieszkańców (mieszkaniowe, remontowe, opiekuńcze) .......................................................................................
Aktywność informacyjna - prowadzę dyżury przyjmując mieszkańców z ich interwencjami najpierw w Biurze Poselskim Posła Glogowskiego a później w Biurze Rady Miejskiej - internetowo systematycznie kontaktuję się z mieszkańcami od początku kadencji prowadząc stronę internetową radnej www.alicjakosibalesiak.tgory.pl , piszę blog www.kosiba-lesiak.tg.net.pl, współredaguję stronę promującą miasto www.malewielkiemiasto.pl - biorę udział w zebraniach Rad Dzielnic i w spotkaniach Rad Dzielnic z mieszkańcami
|